Krinalefse kalles også for nordlandslefse, men jeg tror Helgeland må få største æren av bruken!
Lenger nord som her i Narvik er det vel andre lefser som dominerer kaffebordet!
Krinalefsen er en av de tradisjonelle nordnorske lefsene, og ble brukt til høytider og fest.
Krinalefse er noe som var fast til kaffen hos mormor og morfar i Korgen!
Lenger nord som her i Narvik er det vel andre lefser som dominerer kaffebordet!
Krinalefsen er en av de tradisjonelle nordnorske lefsene, og ble brukt til høytider og fest.
Krinalefse er noe som var fast til kaffen hos mormor og morfar i Korgen!
Det er mange gode ingredienser i krinalefsen, og navnet har den fått etter kriningen,
der en spesiell røre blir krint utover lefsebunnen.
Det er et spesielt redskap som lager det fine mønsteret på lefsen,
og fra gammelt av hadde hver gård sitt eget mønster.
Krinalefsen smøres med smør, sukker og kanel.
Mange foretrekker å ha gomme på krinalefsen.
Mange foretrekker å ha gomme på krinalefsen.
Lefsene er ca. 40-50 cm i diameter.
...leivene bløtlegges, smøres med smør, kanel og sukker,
før de klippes i "snipper"
Kvitgomme for å ha på lefsene er noe som også alltid stod på kaffebordet!
Hos Ingrid fikk jeg lære å koke ordentlig kvitgomme som jeg husker den fra "før i tia",
takk kjære Ingrid for at du lærte meg kunsten!
De ser virkelig god eut.
SvarSlettTennene løper i vann her i huset! Lefser er alltid godt, og med gomme på er det sikkert himmelsk! Så mye du lærer i sommer! Heldige familie og venner som får smake godsakene.
SvarSlettFortsatt god sommer! Vi må være optimister!
Klem
Hej Kristin.
SvarSlettDet ser lækkert ud.
Tak for kommentaren på min blog, jeg er glad for at du vil følge mig på min fotoblog.
Jeg er ikke på Instagram, men vil gerne følge dig......men hvordan?
Ønsker dig en god søndag:)
Knus Hanne Bente
Mmm det så godt ut , lefser smaker bestandig og så er det jo litt mettende.
SvarSlettJeg har ikke laget det selv og jeg tror ikke resultatet hadde blitt noe imponerende he he.
Jeg håper dere får noen soldager snart for det trenger en for å lade batteriene før høsten kommer.
Klem fra Marit.
Oj, så gott det ser ut och så vackert också! Mat måste vara vacker, man äter med ögonen också.
SvarSlettAgneta kram
Å dette vekker gode barndomsminner hos mor og far på kvikstadbakken :O)
SvarSlettDet var fast bakst der i huset, kor heldig du var som fikk lære og lage gomme, lefsene og gommen ser deilig ut , ha en fin søndag kveld,kanskje i august ja...da kommer sommeren :O))
Vi er evige opptimister.
Hilsen Lisbeth ;Ø)
Mmmm, herlige barndomsminner - elsker både lefse og gomme!
SvarSlettSiden min far var nordfra, ble mine barndoms somre tilbragt i Nordland.
Ønsker deg en riktig fin søndagskveld!
Klemmer, Marianne.
Det er så godt med lefse med sukker og kanel på!
SvarSlettKos deg!
Klem
Her brukes mest gammeldagslefser, de er uten striper på, flate, som må vannes før de smøres med en blanding av sukker, smør og kanel.
SvarSlettSkulle gjerne vært i nærheten nå for dette var veldig så fristende:)
SvarSlettJammen har du fått oppdatert deg på mange godsaker.
SvarSlettKjenner nesten den nydelege smaken i munnen....
Artig å høyre om dei ulike skikkane.
Her har me ei tynn lefse med smør og sukker, og søst(gomme) til.
Klem
Krinalefser med kvitgomme kjenner jeg godt! Det er nydelig til kaffen! :-)
SvarSlettJättefin lefse! Önskar jag hade fått smaka lite! Savne dokker <3
SvarSlettNam, så godt ut ja :) Er det mulig å få oppskrift og fremgangsmåte på gommen?
SvarSlettKoselig blogg, kom nettopp over den da jeg søkte på hvit gomme :)
Merete
Hei!
SvarSlettDeler du oppskrifter på dette? :-)
Torill
hei! så godt ut! :) har akkurat laget gomme for første gang. Ikke kvitgomme vel og merke, med godt ble det :) http://dagogmarianne.blogspot.no/
SvarSletthei!! jeg elsker lefse, soesiel6t denne
SvarSlett