25. sep. 2011

Får i kålens dag...

...er ikke før på torsdag, men hvem klarer å lage fårikål etter jobb på torsdag?
 Dessuten fikk Lille-Hjerte bestemme meny, og da ble det sånn!
 Når vi først lager fårikål, lager vi så mye at vi kan ha noen middager utover, fårikålen smaker jo best når den er oppvarmet, synes nå jeg da!

 Litt av sjarmen er å plukke hele pepper! 
  


  
Mel + enda mer mel i form av jevning bruker jeg,
sånn at sausen ikke blir så tynn.

 
 Marimekko etter "besøkets" ønske
  

 
Bon Apetit!!  

Hadde ikke noe grønt å pynte med, men godt ble det allikevel 
og  med karamellpudding til dessert ble det så bra så.
  
 For de som måtte lure, har jeg kjøpt kjøttet! 
Altså er det ikke fra fårene fra forrige innlegg! Det er faktisk av årets lam, og ikke gammel sau.

 Jobb i morgen, og ingen gråt av den grunn.
 Ønsker mine frender en god ubrukt uke.
 Klem fra Kristin
Posted by Picasa

13 kommentarer:

  1. Blir får i kålen hos oss også til uka; har kjøpt to lammelår, så det ene blir til fårikål, det andre skal stekes helt..enig den er best dagen etter;)
    Godt du er startklar igjen, nyt ny uke, klem fra meg;)

    SvarSlett
  2. Dett er bare så godt og flott bilde av retten.

    SvarSlett
  3. Mmmmm. nå MÅ det bare bli fårikål her i huset også snart, for bildene dine frister veldig;)

    Hadde helt glemt det trikset med mel mellom lagene.
    Sist ble søet så tynt, nå husket jeg plutselig hvorfor..
    Thank you:)

    klem,klem!

    SvarSlett
  4. Mmm...Fårikål er godt !
    Vi hadde det nettopp ...i flere dager,ja.
    Det blir jo bare bedre.
    Her i huset forkynte tenåringen at HUN likte nå best kålen ;)
    Hele pepperkorn rett i gryta ja, men jeg brukte beholder da barna var små....
    Ha en fin ny uke.
    Klem fra Ingunn :)

    SvarSlett
  5. Mmmmm...fårikål er uendelig godt. Vi hadde også det nå i uken og lagde nok til å varme dagen etter. Enig med deg, det er nesten best da.

    SvarSlett
  6. Takk for koselig kommentar hos meg :) Fårikål er bare sååå godt, det laget vi forrige lørdag, og jeg blir sikkert å lage det igjen. Jeg gjør som du, bruker litt mel for å få sausen litt mer fyldig. Nå håper jeg vi får mange flere fine høstdager, så man kan nyte naturen masse før snøen kommer :)
    klem fra Tone

    SvarSlett
  7. Hej Kristin.
    Tak for din mail.
    Jeg vedikke hvorfor du lige pt.ikke kan skrive kommentar på min blog.
    Flotte billeder af din mad, og rigtig flotte billeder fra din tur.
    Ønsker dig en god mandag.
    Knus Hanne Bente ♥

    SvarSlett
  8. Å så godt høst og fårikål hører sammen ,vi har vert langt nede i gryta to ganger alt.
    Ha en fin ny uke , klem Marit.

    SvarSlett
  9. TUSEN takk for råd til meg Kristin.
    Nå har jeg virkelig prøvd altså - akkurat slik du sa uten å få det til...
    Å, det irriterer meg, for jeg er jo litt perfeksjonist da vet du ;)

    Skitt au og klem fra meg:)

    SvarSlett
  10. Nå fkk jeg lyst på fårikål jeg også. Må bare overtale kjæresten først... (",)

    SvarSlett
  11. DEILIG! Hadde fårikål søndag og mandag etter Ane¨s ønske .. Finnes ikke no bedre på høsten

    SvarSlett
  12. Nam,nam...mel i sammen med salt og pepper var ny...men det var lurt for kraften blir jo veldig tynn:))

    SvarSlett
  13. dæken, e det mer igjæn ?? : ) fårikål må man ha.. 2 dager på rad.. sånn er det bare : )) jeg gjør det på samme måte som du.. liker ikke den tynne sausen..

    er veldig glad i lammekjøtt.. utover høsten blir det både lammestek, koteletter og ikke minst fårefrikasè.. elsker det : ))

    ble så forbauset da jeg fant dette innlegget.. må visst ha hoppet over det på blogglista mi..

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en koselig kommentar