21. jun. 2011

Mesternes Mester og kreolske høner

 I går hadde vi besøk av to mestere! Kan dessverre ikke røpe hva de er mestere i, kanskje går det fire mnd eller kanskje går det et halvt år før jeg røper noe. Er du nysgjerrig er det bare å følge med!

Mens dere venter kan dere jo lage litt mat. Gir dere oppskrift på en lettvint og ikke minst god kyllinggryte. Oppskriften har jeg fått av venninne Ingrid, og ble servert til middag i dag. Til den gode nabodamen kan vel denne passe, hun sanker middagsoppskrifter!

Til 4 personer:
ca. 700 gr. kyllingfilet
litt smør og olje til steking
2 fedd hvitløk, finhakket (jeg bruker hvitløkspasta, det er lettvint)
2 ts karripulver
1 boks hermetiske tomater
1 terning hønse/kyllingbuljong
4ss hakket frisk estragon, el. 4 ts tørket (jeg bruker alltid tørket)
1-2 ts paprikapulver
1/2 ts pepper
 1 beger Crème fraìche
ca. 4 ss søt chilisaus
ca. 1 ss mango chutney.

Etter å ha skylt og tørket kyllingfiletene skjæres disse i tykke strimler.
Stekes så med hvitløk og karri over god varme i 1-2 min under stadig omrøring.
 Tilsett tomater, smuldret buljongterning, estragon, paprikapulver og pepper. Rør inn crème Fraìche, chilisaus og chutney, gi så sausen et oppkok. La småkoke i ca. 5 minutter på svak varme.
 Serveres med kokt ris og annet tilbehør etter ønske.
Håper det vil smake!


Har servert kyllinggryta i Stavanger Flint (tro meg) selv om det kan ligne på "Ruska" av Ulla Proco`pe fra Arabia , Finland
Ha en fortsatt smakfull kveld!
Klem fra Kristin 
Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Den tar jeg!! Så nydelig ut! Var på ObsBygg idag, og hos Butinox heter fargen S 2060-R90B..skal bruke den på noen innestoler, men skal velge en lysere til bordet;)
    Ha en fin kveld, klem fra meg;)

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en koselig kommentar